Menu

Over Ons

OVER ONS

Djemaa el Fna in Marrakesch

De Marokkaanse keuken wordt wereldwijd geroemd vanwege de heerlijke geuren en rijke smaak van haar kruiden en oliën. Meer dan dat symboliseert de Marokkaanse keuken het kundig gebruik van deze smaakbrengers. De zorgvuldige bereiding van Couscous of Tajine is bij uitstek wat voor de appetijtelijke smaak zorgt. Volgens de Marokkaanse traditie kan deze meesterschap uitsluitend doorgegeven worden van ouder op kind. Wij zijn fortuinlijk geweest om deel uit te maken van een eeuwenoude gewoonte en hebben ons zodoende toegelegd op het delen van deze weelderige smaakbeleving. Wij combineren traditie, ambacht en authenticiteit met een frisse dosis ondernemerschap.

Als bedrijf koersen wij met de filosofie om MAROKKAANSE levensmiddelen en lifestyle producten aan te bieden die naast afkomst gespecificeerd ook PUUR, kwalitatief hoogwaardig en authentiek zijn. Op dit moment concentreren wij ons op de primaire elementen van de Marokkaanse kookkunst; oliën, kruiden, garnituur, peulvruchten en couscous. De voedselwaren zijn puur, ecologisch verantwoord en bovendien volgens ambachtelijke receptuur bereid. Precies zoals wij ze thuis gebruiken en bereiden!

MISSIE & VISIE

Pure Maroc heeft als richtpunt de authentieke Marokkaanse beleving naar de mondiale markt te brengen. De voorliefde voor hoogwaardige levensmiddelen en lifestyle producten drijft ons om de traditionele ambacht over te brengen. Als schakel tussen de rest van de wereld en de Marokkaanse ambachtslieden willen wij een onomstotelijk begrip zijn. Wij zijn daarom erg bewust van onze rol als connaisseur van voortreffelijke Marokkaanse producten.

Onze specialistische kennis en kunde gebruiken we om onze klanten, pure, Marokkaanse producten aan te bieden. Wij letten daarom nauwlettend op de Marokkaanse traditie, cultuur en ervaring. Om geen gebreken tegen het lijf te lopen streven wij een aantal kernwaarden na om de onvervalste Marokkaanse belevenis te realiseren.

Wij handelen vanuit een sterk gevoel voor kwaliteit, ambacht en duurzaamheid. We letten daarom, in de eerste plaats, op hoe onze producten geproduceerd worden en houden daarom altijd direct contact met onze leveranciers. Het ambachtelijk proces is even belangrijk als de kwaliteit van onze producten. Daarnaast achten wij de ecologische omstandigheden uiterst belangrijk en wegen we daarom altijd het productieproces af ten faveure van de duurzaamheid van de natuur. Duurzaamheid is ook een begrip in onze relaties met zowel onze zakelijke klanten als de uiteindelijke consument. Wij streven altijd naar duurzame relaties waarin vertrouwen aanwezig is en waarin wij samen kunnen groeien.

Identity

 • identity-img

  Culture

  PURE MAROC brengt u de ervaring van het zicht maar ook die van het gehoor. Marokko is namelijk het land van de Andalusische luitkunst maar ook van de tachtigere jaren Nass el Ghiwane, een land van geuren, kleuren en klanken. De traditioneel felgekleurd rode Fez is even karakteristiek als de geur van Marokkaanse linzensoep en het ritmisch geluid van de darbuka. Te samen onthult zich keer op keer een bewonderenswaardige beleving.
 • identity-img

  Landmarks & Buildings

  Marokkaanse stadspoorten, minaretten, valleien en bergen komen vaak als eerst naar boven wanneer u Marokko memoreert. Deze beelden vormen al snel de horizon in de gedachten wanneer u aan Marokko moet denken. PURE MAROC neemt u mee naar de toppen van het Toubkal gebergte in het Zuid-Westen, de leerlooierijen van de oude binnenstad van Fes en naar de oude stadspoort van Marrakesh.
 • identity-img

  Food & Kitchen

  Fel geel, blauw en rood afgewisseld met aardetinten vormen het kleurenpalet in Marokko. De  kleurrijke prisma’s van geurende kruiden, de klinkende theeglazen en bruisende thee uit koperen theepotten vormen het toneel van de traditionele souks in Marokko. Vis, vlees en groenten, gepresenteerd in de meest kleurvolle aardewerken, worden geanimeerd aan de langslopende bezoekers aangeboden. De bedrijvigheid op de markt duidt de levenslustige energie aan van Marokko. Dezelfde energie stralen we met PURE MAROC uit.